Boterbonendip

Wanneer we de eerste boterbonendip aten weten we niet meer. Was het op vakantie? Kwamen we het eerste recept tegen in Plenty van Ottolenghi? Of hebben we het per ongeluk zelf een keer gemaakt, toen we humus wilden maar geen kikkererwten op voorraad hadden. Dat laatste ligt eigenlijk het meest voor de hand. Wat we wel nog weten is dat we onmiddellijk verslaafd waren aan dit bijgerecht. Je kunt het zo spicy of mild maken als je zelf wilt, met koriander en citroen is heerlijk, (we zouden er graag nog een lepel tahin aan toevoegen), maar het werkt ook met knoflook, basilicum en een flinke scheut olijfolie.

De mediterrane groentestoof waarbij jullie de dip eten komt voort uit een brainstorm waarin we hevig probeerden de zinnen even te verzetten. Weg van grauw en donker, even tijdreizen naar zon en de geur van verse kruiden. Enter de rozemarijn en tijm. De pesto draagt ook bij aan de sfeer, zelfs al maken we die winterpostelein.

Eet smakelijk,

het team van de Krat

*De boterbonendip maak je met de Krat van week 8: 22 t/m 28 februari 2021

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *